Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио шефа Канцеларије Европске комисије у Подгорици Леополда Маурера

Објављено: 03.10.2008. 03:05 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Подгорици са шефом Канцеларије Европске комисије у Подгорици Леополдом Маурером.

Предсједник Ђукановић изразио је задовољство добром сарадњом са Канцеларијом Европске комисије и подршком коју пружа Влади на захтјевном путу ка пуноправном чланству у Европској Унији. Разговарано је о потреби благовремене припреме система у Црној Гори за апсорбцију средстава из ИПА фондова кроз инвестирање у развој људских ресурса, као и континуираном приступу оспособљавању свих појединачних субјеката из државних структура за сарадњу са овим фондовима. При томе је истакнута обострана спремност за децентрализацију имплементације ових пројеката кроз ефикасну организациону структуру институција.

Премијер Ђукановић и господин Маурер сложили су се да је досадашња комуникациона стратегија на пољу интеграције у Европску Унију била веома квалитетна, о чему несумњиво свједочи подршка јавности овом процесу. Како ће Црна Гора веома брзо стицањем статуса земље кандидата ући у нову етапу својих односа са ЕУ, заједнички ће се радити на осавремењавању стратегије и њеном обогаћивању новим садржајима примјереним наступајућим изазовима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?