Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са предсједником Републике Српске Рајком Кузмановићем

Објављено: 10.10.2008. 22:36 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Подгорици са предсједником Републике Српске Рајком Кузмановићем.

Предсједник Ђукановић упознао је госта са резултатима црногорског економског и демократског напретка, изражавајући приврженост Црне Горе отвореној и квалитетној сарадњи у региону, која ће бити на линији европских аспирација свих држава које га чине. Премијер је нагласио да Црна Гора снажно подржава приступ који све државе окружења види у ширим европским и евроатланским оквирима.

Предсједник Кузмановић је упознао премијера Ђукановића са актуелном проблемима у функционисању Босне и Херцеговине, залажући се за поштовање дејтонских принципа и Устава. Премијер је подржао такву оријентацију, истичући подршку Црне Горе европском путу свих земаља у региону, укључујући и Босну и Херцеговину. Саговорници су заједнички оцијенили да су односи Црне Горе и Босне и Херцеговине, као и ентитета који чине ову државу, на високом нивоу и да постоји обострани интерес за њихово даље унапрјеђење.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?