Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио предсједника ФИФЕ Сепа Блатера

Објављено: 11.10.2008. 00:14 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас предсједника Свјетске фудбалске организације ФИФА Сепа Блатера са сарадницима. Разговору су присуствовали министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић, као и предсједник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић.

Предсједник Ђукановић је истакао задовољство првом посјетом челника ФИФА Црној Гори, поводом свечаног отварања кампа Фудбалског савеза Црне Горе у Подгорици.

Премијер је саопштио да Влада поклања максималну пажњу развоју спорта и формирању квалитетне инфраструктуре, која ће омогућити повољне услове за остварење још бољих резултата, посебно имајући у виду да је Црна Гора земља великих спортских потенцијала. У том смислу, Влада ће и даље снажно подржавати активности ФСЦГ, чија организација и досадашњи успјешан рад значајно подстичу даљу популаризацију фудбала у држави и обезбјеђују одговарајуће мјесто у свјетској фудбалској породици.

Захваљујући се на пријему, предсједник Свјетске фудбалске организације Сеп Блатер је рад ФСЦГ, као најмлађег члана ФИФА-е, оцијенио веома квалитетним. Он је указао на значај подршке коју Влада пружа овом спортском савезу, истичући да ће и ФИФА континуирано дјеловати на плану унапређења и развоја фудбала у Црној Гори. Блатер је посебно нагласио одличну сарадњу са предсједником ФСЦГ Дејаном Савићевићем, чији ангажман у великој мјери доприноси препознатљивости црногорског фудбала у свијету.

Саговорници су се сложили да је улагање у спорт и спортску инфраструктуру један од најбољих видова међународне афирмације земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?