Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио замјеника министра иностраних послова Италије Алфреда Мантику, изасланика шефа дипломатије Италије Франка Фратинија

Објављено: 16.10.2008. 22:25 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас замјеника министра иностраних послова Италије Алфреда Мантику, у својству изасланика шефа дипломатије Италије Франка Фратинија. Премијер Ђукановић и гост из Италије размотрили су могућности за даље продубљивање билатералне сарадње, као и актуелну ситуацију у региону, у свјетлу европских перспектива Западног Балкана.

Италија ће недвосмислено подржати наставак процеса прикључења земаља региона Европској унији, саопштио је Мантика, потенцирајући да је питање стабилности Балкана један од кључних услова за то. Он је изразио подршку одлуци Владе Црне Горе да уважи политичку реалност и призна независност Косова, подсјећајући да је Италија била међу првим земљама које су то урадиле.

Предсједник Ђукановић је упознао госта из Италије са намјером Црне Горе да ускоро аплицира за статус кандидата за чланство у ЕУ и у програму МАП у оквиру НАТО, залажући се да свака држава из региона напредује на путу интеграција оном брзином којом је у стању да усваја европске стандарде.

Саговорници су размотрили низ могућности за интензивирање економске сарадње, прије свега у сфери енергетике, инфраструктурних пројеката, те развоја малих и средњих предузећа, на основама разговора који су премијери Берлускони и Ђукановић имали недавно у Риму.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?