Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио делегацију НВО Удружење грађана за повраћај Цеклинских риболова

Објављено: 18.10.2008. 00:05 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је делегацију НВО Удружење грађана за повраћај Цеклинских риболова, коју је предводио проф. др Бранко Костић, предсједник Управног одбора Удружења. Предсједник Ђукановић је детаљно обавијештен о историјату Цеклинских риболова које су Цеклињани користили 212 година, а држава их национализовала 1947. године.

Удружење је доставило свим посланичким групама у Скупштини Црне Горе Нацрт закона о повраћају Риболова или о обештећењу. Када ова иницијатива уђе у скупштинску процедуру, о њој ће се изјаснити и Влада Црне Горе.

Представници НВО су истакли да за повраћај Риболова Цеклињанима не би била потребна посебна средства, а у Удружењу је оцијењено да би у случају обештећења било потребно обезбиједити више од 95 милиона еура за одузету имовину, не рачунајуци изгубљени приход за период дужи од 60 година.

Предсједник Ђукановиц је потврдио свој, више пута саопставани став, да приватним власницима треба вратити оно што им је држава одузела. Прихватио је да се у надлежним министарствима, не чекајући формални захтјев Скупштине, оцијени у којој мјери је предложени нацрт Закона у сагласности са важећом законском регулативом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?