Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић у дводневној посјети Румунији

Објављено: 21.10.2008. 20:51 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић боравиће у сриједу 22. и четвртак 23. октобра у званичној посјети Румунији. Том приликом свечано ће потписати "Повељу о добросусједским односима, стабилности, безбједности и сарадњи у Југоисточној Европи", која представља најзначајнији документ Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП). Чланице ове регионалне иницијативе су 11 држава: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Грчка, Хрватска, Македонија, Молдавија, Румунија, Србија и Турска.

Премијера Ђукановића у Букурешту ће примити његов румунски колега Калин Попеску Таричеану, а разговараће и са предсједником Румуније Трајаном Басескуом, као и са водећим личностима парламента ове земље Ницоале Вацаролуом и Богданом Олтеануом.

Током боравка у Букурешту, предвиђен је и званични сусрет предсједника Владе Мила Ђукановића са премијерком Молдавије Зинаидом Гречеани, која ће у име своје земље такође потписати "Повељу о добросусједским односима, стабилности, безбједности и сарадњи у Југоисточној Европи".
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?