Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са делегацијом чланова Борда директора Европске банке за обнову и развој

Објављено: 24.10.2008. 20:56 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Подгорици са делегацијом чланова Борда директора Европске банке за обнову и развој коју су сачињавали господа Туран Оз, Ласзло Андор, Голан Бенита, Виргиниа Гхеоргхиу, Свен Хегелунд и Јоацхим Сцwарзер, а разговору су присуствовали Цлаудио Виеззоли, директор за Западни Балкан и Марек Лоринц, шеф канцеларије ЕБРД у Подгорици.
Предсједник Ђукановић је захвалио на досадашњем доприносу Европске банке за обнову и развој реализацији важних пројеката у Црној Гори и изразио задовољство континуитетом сарадње Црне Горе са највишим представницима Банке, истичући спремност за њено продубљивање у будућности, имајући у виду изражено опредјељење Банке да повећа своје учешће у финансирању развојних пројеката у нашој земљи. Премијер је обавијестио госте о високом степену оствареног напретка у спровођењу суштинских демократских и економских реформи у Црној Гори, наглашавајући да се Црна Гора данас веома стабилно и одлучно креће путем пуне интеграције у европске структуре. Црна Гора је веома свјесна да до својих стратешких циљева може стићи одлучном реализацијом поменутих реформи, прије свега кроз даље учвршћивање сазнања о правној и имовинској сигурности инвеститора, односно кроз континуирано и систематско стварање конкурентских повољности у односу на друге.
Гости из ЕБРД-а саопштили су да је дугорочна стратегија друштвеног и економског развоја Црне Горе веома добро постављена, као и расположење ове финансијске институције да даље развија своје присуство у Црној Гори, веома цијенећи конзистентан пут Црне Горе и континуитет реформи које се спроводе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?