Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановиц разговарао са предсједником Сабора Хрватске Луком Бебићем

Објављено: 27.10.2008. 20:26 Аутор: Насловна страна
Црна Гора и Хрватска дају примјер земљама у региону како се, захваљујући разумној политици и заједничкој посвећености европској будућности, превазилазе проблеми наслијеђени из прошлости - оцијенили су предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић и предсједник Сабора Хрватске Лука Бебић, који су данас разговарали у Подгорици.

Делегацију хрватског Сабора премијер Дукановић је упознао са резултатима које је Црна Гора постигла у периоду од обнове независности, истичући задовољство интензивним политичким дијалогом са Хрватском, као и запаженим присуством инвеститора из те земље у економском и привредном животу Црне Горе.

Предсједник Ђукановић је нагласио да је питање стабилности кључно за будуцност Западног Балкана. Он је свог саговорника упознао са одлуком да Црна Гора поднесе до краја ове године апликацију за чланство у Европској унији, као и за чланство у МАП у оквиру НАТО.

Саговорници су се сагласили да застој или успоравање процеса проширења европских и евроатлантских стуктура нијесу добри, и у том контексту предсједник Сабора Лука Бебић је подвукао да Хрватска сназно подржава прикључење цијелог региона у ЕУ и НАТО.

Бебић је истакао да Црна Гора има разлога за задовољство успјесима које је остварила у минуле двије ипо године, оцјењујуци њен пут веома стабилним, а њену политику одмјереном и стабилизирајућом на цијели регион.

Заједнички је оцијењено да постоје веома добре перспективе за даље јачање укупних билатералних, а посебно економских односа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?