Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Ђукановић - Акаши

Објављено: 29.10.2008. 22:38 Аутор: Насловна страна

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у Подгорици господина Јасуши Акашија, некадашњег подсекретара ОУН и Специјалног изасланика Генералног секретара ОУН, који у нашој земљи борави као учесник ИВ Међународне конференције о међунационалном помирењу и вјерској толеранцији која се у наредна два дана одржава у Милочеру.

Предсједник Ђукановић је упознао госта са актуелним приликама у Црној Гори, њеним развојним амбицијама и конкретним активностима, усмјереним на што успјешније и брже остварење наших европских и евроатлантских циљева.
Као дипломата који је важан дио своје каријере провео у нашем региону и као велики познавалац овдашњих прилика, господин Акаши је изразио задовољство напретком који је Црна Гора остварила, посебно у периоду од обнове независности . Такође, изразио је увјерење да ће наша земља и даље успјешно учвршћивати своју стабилност, свој мултиетнички и мултиконфесионални склад и тиме доприносити афирмацији мира и стабилности у региону. Он је изразио посебну захвалност Црној Гори на подршци коју је дала одржавању ИВ Међународне конференције, у чијем фокусу су управо питања међунационалног помирења, вјерске толеранције и безбједности.
Са господином Акашијем били су и предсједник Академског савјета Европског центра за мир и развој др Такехиро Того и проф. др Љубиша Адамовић, који такође учествују на Конференцији у Милочеру, на којој се очекује присуство преко 100 личности из научног и јавног живота из земаља са простора бивше Југославије, потом других држава Балкана и Европе, као и из Јапана и САД.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?