Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио у опроштајну посјету шефа Оперативног центра Европске агенције за реконструкцију у Црној Гори Рајнера Фројнда

Објављено: 07.11.2008. 23:21 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у Подгорици, у опроштајну посјету, шефа Оперативног центра Европске агенције за реконструкцију у Црној Гори Рајнера Фројнда.

Поводом скорог истека мандата ЕАР-а, предсједник Ђукановић је изразио задовољство њеним осмогодишњим радом у Црној Гори и великим бројем реализованих активности кроз партнерски однос са Владом. Премијер је захвалио господину Фројнду на личном доприносу успјеху пројекта и истакао да је почетак рада ЕАР-а у Црној Гори 2001. године дочекан са великим надама, за које се на крају овог периода са сигурношћу може рећи да су у потпуности испуњене. Доказ оваквом становишту је и чињеница да сами престанак рада ЕАР-а значи да је Црна Гора на стабилном путу ка својим стратешким европским и евроатланским циљевима. Саговорници су драгоцјеним оцијенили допринос Европске агенције за реконструкцију квалитетном управљању црногорским реформама на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Господин Фројнд је посебно истакао јасну визију Владе и њених институција усмјерену на приоритетне циљеве транзиционог процеса, што је олакшало активирање ресурса са којима располаже ЕАР и њихово стављање у функцију реформи. Он је сарадњу оцијенио као више него добру и примјер земљама региона које се налазе у сличној фази развоја као Црна Гора.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?