Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић у посјети Казахстану

Објављено: 11.11.2008. 19:04 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, током своје прве посјете Републици Казахстан, разговарао је са премијером Каримом Масимовим о унапријеђењу свеукупних односа, с посебним акцентом на интензивирање економске сарадње.

Саговорници су размотрили модалитете унапријеђења сарадње на билатералном и мултилатералном плану, у сусрет предсједавању Казахстана ОЕБС-ом, које ова држава преузима 2010. године.

Посебан акценат стављен је на могућности које Црна Гора пружа инвеститорима у областима енергетике, инфраструктуре и туризма. Премијер Ђукановић је нагласио да су инвеститори из Казахстана добродошли, уз оцјену да Црна Гора може бити база за остварење економских интереса Казахстана у региону Западног Балкана, имајући у виду остварени ниво макроекономске стабилности, повољан пословни амбијент и одличне односе које има са свим сусједима.

О инвестиционим потенцијалима у Црној Гори премијер Ђукановић разговарао је и у сједишту Националног фонда благостања Самрук Казyна, са предсједавајућим Каиратом Келимбетовим. Договорено је да делегација Фонда ускоро посјети Црну Гору у циљу конкретизације сарадње и припреме посјете премијера Масимова Подгорици током 2009. године.

Током боравка у Астани предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао је и са предсједником Доњег дома Парламента Републике Казахстан, Уралом Мухамеџановим, који је изразио наду да ће Црна Гора постати један од важних партнера Казахтсана у Југоисточној Европи, не само на политичком, већ и на економском плану.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?