Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Премијер Мило Ђукановић на Самиту шефова влада земаља Централноевропске иницијативе (ЦЕИ) у Кишињеву (Молдавија)

Објављено: 27.11.2008. 19:26 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић учествоваће у петак, 28. новембра на Самиту шефова влада земаља Централноевропске иницијативе који се одржава у главном граду Молдавије - Кишињеву.

ЦЕИ је најстарија регионална иницијатива на просторима Централне и Југоисточне Европе која постоји од 1989.године и данас броји 18 дрзава: Албанија, Аустрија, Бјелорусија,БиХ, Бугарска, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Италија, Мађарска, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Словачка, Словенија, Србија и Украјина.

На Самиту премијера држава чланица ЦЕИ предвиђено је разматрање регионалне сарадње, оцјена напретка европских и евроатлантских интеграција у државама Југоисточне Европе, а посебна пажња биће посвећена и глобалним изазовима, посебно финансијској кризи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?