Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Ђукановић - Мавроматис

Објављено: 05.12.2008. 00:25 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Републике Кипар Хомера Мавроматиса.

Премијер Ђукановић је упознао амбасадора Мавроматиса са приоритетима Владе на пољу европских и евроатлантских интеграција Црне Горе, као и са планом реализације стратешких инвестиционих пројеката у наредној години.

Захваљујући Кипру на ратификацији црногорског Споразума о стабилизацији и придруживању, предсједник Владе је поновио да це Црна Гора прије краја ове године предати апликацију за чланство у ЕУ. Ђукановиц је оцијенио да су у Црној Гори остварени резултати у имплементацији Споразума који нам дају за право да аплицирамо за статус кандидата за пуноправног члана Европске уније.

Амбасадор Мавроматис је истакао да га радује значајан напредак Црне Горе у друштвеном и економском развоју и подржао намјере црногорске Владе за наредни корак у приступању Европској унији. Он је изразио спремност кипарске Владе да на овом путу помогне Црној Гори стручним знањима и искуствима из процеса који је ова земља већ прошла.

Премијер Ђукановић и амбасадор Мавроматис сагласили су се да су политички односи двије земље на највишем нивоу, констатујући значајне перспективе њиховог даљег унапрјеђења на пољу економије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?