Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио, поводом смрти патријарха московског и цијеле Русије Алексија Другог, телеграм саучешћа Светом синоду Руске православне цркве

Објављено: 09.12.2008. 20:50 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је, поводом смрти патријарха московског и цијеле Русије Алексија Другог, телеграм саучешћа Светом синоду Руске православне цркве.

Уз изразе искреног жаљења поводом смрти патријарха, премијер је нагласио и сљедеће:

"Својом племенитом духовном мисијом, Патријарх Алексиј Други је мудро и истрајно афирмисао темељне хришћанске вриједности. У веома сложеном историјском периоду, Патријарх је радио на унапређењу положаја припадника православне вјероисповијести у Русији и читавом православном свијету, као и уздизању Русије и њеној афирмацији у свијету. Његов праведни ангажман на зближавању међу хришћанима у јеванђељском духу и допринос сарадњи и разумијевању међу припадницима различитих вјероисповијести, биће запамћен као трајан допринос кључним цивилизацијским вриједностима данашњег свијета. Памтићу с поштовањем и пијететом сусрете са Патријархом Алексијем Другим и његову посвећеност вјечитом пријатељству црногорског и руског народа.

Молим вас да поводом великог губитка - смрти Његове Светости Алексија Другог, патријарха московског и цијеле Русије, у име Владе Црне Горе и у своје име, примите изразе најдубљег саучешћа".

У књигу жалости, која је отворена у Амбасади Русије поводом смрти патријарха Алексија Другог, у име Владе Црне Горе, уписао се министар иностраних послова Милан Роћен.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?