Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Даниловграду: Солидарност и друштвена одговорност на дјелу

Објављено: 17.02.2020. 19:46 Аутор: МПРР
MPRR MPRR
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић на почетку радне посјете Даниловграду обишао је 12 породица за које изграђени нови станови у згради у Спужу, гдје је кроз пројекат реконструкције зграде изграђено 12 нових станова, уз помоћ Општине Владе и њемачке Владе посредством организације ХЕЛП и приватног донатора господина Савириса предсједника компаније Ораском.
 
„33 дјечија осмјеха која су нас дочекала најбоља су потврда да су ово вриједни пројекти, да смо на добром путу и дају нам снагу да истрајемо. Наш данашњи сусрет и задовољство 12 породица новим домом добра су прилика да поручимо и подсјетимо се на: СОЛИДАРНОСТ, РАЗУМИЈЕВАЊЕ, ПРЕПОЗНАВАЊЕ и ПАРТНЕРСТВО“, поручио је Симовић тим поводом.

„СОЛИДАРНОСТ – Као посебну вриједност коју треба да развијамо и показујемо у сваком тренутку и на сваком мјесту. РАЗУМИЈЕВАЊЕ – Да разумијемо дијете, човјека, породицу, и сваког коме је потребна помоћ и подршка. ПРЕПОЗНАВАЊЕ – Да препознамо невољу другог, не чекајући формални захтјев за помоћ и  ПАРТНЕРСТВО – Као најбољи могући одговор у креирању и реализацији подршке. Управо као и овдје: међународни партнер – њемачка организација ХЕЛП, Општина Даниловград, приватни донатор – господин Савирис, предсједник компаније Ораском и Влада Црне Горе“, казао је Симовић.

Приступнима су се обратили и предсједница Општине, као и замјених њемачког амбасадора у Црној Гори Кристоф Брауник. Догађају је присуствовао и министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић са сарадницима.

Такође, Симовић је заједно са предсједницом Општине Зорицом Ковачевић и сарадницима, у присуству бројних мјештана Спужа обишао и недавно завршену нову кружну раскрсницу у том мјесту која ће допринијети безбједнијем и квалитетнијем саобраћају на овој дионици.

Честитао је на успјешној реализацији пројекта, вриједног 460.000€, додајући да је посебна вриједност пројекта порука друштвене одговорности предузећа „Градња Промет“ из Даниловграда које је уложило 350.000€ у изградњу овога кружног тока. „Друштвена одговорност је препозната као важан елемент конкурентности. Потрошачи и корисници услуга своје повјерење све више поклањају компанијама, које брину о својим запосленима, брину о потребама локалне заједнице у којој послују и брину о стању животне средине у тој заједници. Примјер компаније „Градња Промет“ вјерујем да ће бити путоказ и охрабрење и за друге привредне субјекте овдје у Даниловграду и широм Црне Горе“, поручио је Симовић.

Већинска енергија Црне Горе свакодневно заокупљена радом и стварањем

Том приликом, потпредсједник Симовић је казао да „поштујући право свих грађана на исказивање својих осјећања и вјерских и свих других у законом прописаним оквирима, жели да истакне да је већинска енергија Црне Горе свакодневно заокупљена радом и стварањем, заокупљена одговорношћу и прегалаштвом, залагањем и спремношћу за дијалог у којем ће се отклонити све дилеме и за дијалог свих одговорних друштвених актера који треба да створи претпоставке за даљи убрзани европски пут Црне Горе. 
„Таква већинска Црна Гора не мјери своју снагу бројношћу на улици, него новим погонима, новим туристичким капацитетима, новим пољопривредним добрима, новим километрима савремених путева и водовода, новим вртићима, школама и здравственим услугама, новим домовима за старе и становима за наше суграђане којима су најпотребнији. Новим договорима који не смију и неће бити на штету савремене, евроатлантске и европске Црне Горе“, поручио је Симовић из Даниловграда.

У Гостињу асфалтиран пут, у Новом Селу отворен водовод

Задовољство побољшањем услова живота кроз заједничке пројекте који партнерски реализују са Владом и локалном управом, исказали су и бројни мјештани који су потпредсједника дочекали у Гостиљу. Путни правац Луке – Гостиље укупне дужине 9,5 км асфалтиран  је у цјелости, у шта је уложено укупно 665 хиљада еура. 

Предсједница Општине том приликом је најавила мјештанима да је започео рад на изградњи по фазама за рјешавање водоснабдијевања. „Као што видите, све то обећамо и завршавамо, у партнерском односу са грађанима. Планирамо да наставимо асфатирањем путева на сеоском подручју, чиме стварамо услове за бољи квалитет живота наших суграђана“, казала је Ковачевићева, која је честитала мјештанима на доприносу. 

Потредсједник Симовић казао је да је данас заједно са представницима локалне управе опредијелио да цијели дан буде на подручју ове општине, да се сретне са грађанима, да се освједочи о резултатима рада који су у претходном периоду заједнички реализовали у партнерству надлежних, и са нивоа државе и општине, укључујући активности предузетника Даниловграда, посебно истичући допринос вриједних домаћина. 

Симовић: Позитивна енергија која потврђује да грађани разумију државну политику која Црну Гору води путевима напретка

Говорећи о пројекту у Гостиљу, Симовић је истакао да може да каже да се у Даниловграду ради добро и одговорно, да се осјећају потребе грађана, да се комуницира са грађанима, ослушкују њихове потребе, не бирајући по било којем основу, осим по животним потребама у односу на побољшање квалитета живота на овим просторима, стварање нове вриједности. Посебно ме радује што се види снажно партнерство мјештана са локалном управом, што се разговара разумије и што се чују и саслушају поруке које долазе од мјештана“, казао је Симовић.

Симовић је казао и да се овдје на Гостиљу и укупно у Даниловграду увијек добро разумјела политика која се креирала на нову државе, и у овим временима, и оним ранијим на које сте овдје подсјетили, временима народно ослободилачке борбе, када су се и овдје постављали темељи антифашистичке Црне Горе, на којима почива и савремена европска Црна Гора и на којима ће вјечно почивати. Увијек се добро разумјела она државна политика која је сачувала мир у Црној Гори, сачувала мултиетнички склад, мултивјерски склад. Овдје се добро разумјела политика коју је Црну Гору водила путевима напретка, и економског развоја. Она политика која је Црну Гору од најмање развијене републике бивше Југославије сада довела у ред најразвијенијих држава Западног Балкана и она политика која је Црну Гору увела у чланство НАТО алијансе и која Црну Гору води ка својој европској адреси. Али увијек, саопштвајући и кроз вријеме потврђујући - на добро свих грађана, па и оних који у одређеном тренутку, због одређеног степена неразумијевања, негативних кампања које иду ка Црној Гори можда и не разумју одређени актуелни тренутак, али све то вријеме демантује и свима нама говори да треба да истрајемо на таквом државном курсу. Ја сам сигуран да ћемо управо захваљујући овој позитивној енергији којој свједочимо и овдје на Гостиљу и Даниловграду сви заједно дати одговоре актуелним изазовима“, поручио је Симовић.

Позитивна енергија, снажно партнерство са мјештанима на њихово добро, осјетила се и у Новом Селу, гдје је данас званично пуштен у рад реконструисани водовод Криваја – Сушица, чиме је  ријешен деценијски проблем водоснабдијевања 65 домаћинстава. 


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?