Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио честитке поводом великог хришћанског празника Божића

Објављено: 24.12.2008. 23:20 Аутор: Насловна страна
Поводом великог хришћанског празника Божића, предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитке надбискупу барском и примасу српском монсињору Зефу Гашију, бискупу которском Илији Јањићу, свјештенству и свим вјерницима римокатоличке цркве у Црној Гори.

У честитки се каже:
Дан рођења Исуса Христа празник је радости, добра и духовног мира. У својој непролазној цивилизацијској симболици Божић позива на солидарност, дијалог и бригу према ближњима. Такође, божићни дани јачају међусобно повјерење и уједињују наше напоре да изградимо друштво благостања и Црну Гору придружимо земљама Европске Уније. Стога је велики хришћански празник прилика да још једном истакнемо велики допринос Римокатоличке цркве у Црној Гори у афирмисању темељних европских вриједности, уз његовање најбољих међувјерских и међунационалних односа.

Увјерен сам да ће, слиједећи Христово учење, вјерници и сви људи добре воље и у наредном периоду још снажније подстицати друштвени дијалог и позивати на узајамно поштовање. Са жељом да благе дане проведете у миру и радости срдачно вас поздрављам истакао је у честитки премијер Ђукановић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?