Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство културе: Осуђујемо нови вандализам на Табији, апелујемо на грађане да не насиједају на провокације

Објављено: 26.02.2020. 15:59 Аутор: МКУ
Министарство културе осуђује наставак деструкције културних добара у Црној Гори, с обзиром на то да се у релативно кратком периоду други пут на мети вандала нашла Табија код Сутомора.

Баш као и првог пута, када је на Табији освануло обиљежје актуелних протеста поводом Закона о слободи вјероисповијести, рукопис је опет јасан и исти - при чему се аутори нијесу потрудили ни да промијене локацију. За разлику од ранијих манифестација „братољубља“ - попут спаљивања и цијепања заставе Црне Горе - овог пута, ипак, тежња је да се прикаже тобожња угроженост дијела становништва наше државе. Да ли угрожених има и да ли су било чија права нарушена, најбоље говори пуна слобода изражавања протеста на улицама Црне Горе, који трају дуже од два мјесеца.

Из тог разлога, на грађане апелујемо да не насиједају на провокације, сервиране са исте адресе одакле и оне о наводном разбијању протеста од стране војске, затвореника и навијачких група.

Стручне службе и овог ће пута у најкраћем року реаговати и уклонити оштећења на Табији.

Министарство културе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?