Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић у УАЕ: Ближа сарадња на пољу дигитализације образовања

Објављено: 26.02.2020. 20:03 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Уједињени Арапски Емирати су спремни да ближе сарађују са Црном Гором на пољу дигитализације образовања, унапређења постојећих и развијања нових предметних програма који се односе на примјену нових технологија у образовању, као и обукама за наставнике, поручено је на данашњем састанку министара просвјете Црне Горе и УАЕ, др Дамира Шеховића и Хусаин Бин Ибрахим Ал Хамадија у Дубаију.

Они су поручили и да ће се заједнички радити на креирању новог курикулума за Истраживачки центар који ће у Црној Гори убрзо бити основан, развоју студијских програма на енглеском језику на нивоу постдипломских студија са Универзитетом Црне Горе и Универзитетом Доња Горица, а исказана је и отвореност да се омогући једном броју најбољих ученика и студената из Црне Горе да посјете ЕXПО који се ове године организује у Дубаију.

PR služba Ministarstva prosvjete

На састанку је, такође, договорено да у циљу квалитетније припреме за имплементацију поменутих рјешења, експертска делегација из Црне Горе наредних мјесеци посјети УАЕ. 

Састанак је одржан у оквиру посјете министра Шеховића Глобалном форуму о образовању 2020 у Дубаију, на којем предводи црногорску делегацију коју чине Александар Митровић, државни секретар у Министарству просвјете и Омер Мехмедовић, секретар Министарства просвјете, а на позив министра образовања УАЕ Хусаин Бин Ибрахим Ал Хамадија. Са црногорском делегацијом, састанку су присуствовали и амбасадорка Црне Горе у УАЕ, Душка Јекнић, и други секретар Амбасаде, Драгиша Драгнић.

PR služba Ministarstva prosvjete

Глобални форум о образовању је у фокус ставио однос технологије и човјечанства усљед изазова које доносе брзе технолошке промјене. Послата је порука да ће се у наредних десет година свијет промијенити више него у посљедњих 100 година, те да се човјечанство мора припремити за послове будућности. Како је истакнуто, кроз образовање и дигиталну писменост, морамо припремити младе за свијет који ће бити драстично другачији него данас.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?