Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадора Словачке Игора Фурдика

Објављено: 03.03.2009. 23:32 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Републике Словачке Игора Фурдика.

Премијер Ђукановић је подсјетио да је Словачка имала пуно разумијевање и пружила значајну помоћ Црној Гори у референдумском процесу, уз оцјену да је обнављајући своју државност на демократски начин, Црна Гора допринијела промоцији европске политике у региону.

У претходне непуне три године, остварен је запажен прогрес у развоју демократских институција и економској стабилности, као и у процесу европских и евроатлантских интеграција, казао је предсједник Владе. На основу тога, Црна Гора је и истакла своју кандидатуру за даље кораке у процесу приступања ЕУ и НАТО.

Амбасадор Фурдик је истакао да Влада Словачке аргументовано подржава Црну Гору у процесу прихватања њене апликације за чланство у Европској унији.

Саговорници су размотрили и посљедице глобалне економске кризе са којима се суочавају све владе, оцјењујући да је у овој години за националне економије најважније да остану на ногама, да би након изласка из кризе могао да отпочне нови инвестициони и развојни циклус. У том контексту, оцијењено је да постоји захвалан простор и за унапрјеђење економске сарадње између двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?