Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио Њ.К.В. Ендрјуа Алберта Кристијан Едварда, војводу од Јорка

Објављено: 06.03.2009. 21:39 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас Њ.К.В. Ендрјуа Алберта Кристијан Едварда, војводу од Јорка, који борави у службеној посјети Црној Гори, поводом званичног отварања Амбасаде Уједињеног Краљевства у Подгорици.

Премијер Ђукановић је истакао да је Црна Гора веома поносна на сарадњу и помоћ британске Владе у процесу демократских реформи и приступања европским и евроатлантским интеграцијама. Он је подсјетио да се ове године навршава 130 година од успостављања дипломатских односа двије државе и изразио задовољство што је један високи представник краљевске породице први пут посјетио Црну Гору.

Њ.К.В. Ендрју Алберт Кристијан Едвард, војвода од Јорка, подвукао је да је Црна Гора веома пажљиво и мудро ишла путем ка обнови независности.Он је оцијенио да је у посљедње три године Црна Гора изабрала пут ширих интеграција на коме Уједињено Краљевство искрено жели да одигра улогу партнера Подгорици, јер заступа став да свака земља треба да напредује ка ЕУ И НАТО у складу са резултатима које остварује у примјени европских стандарда.

Током разговора, коме су присуствовали и министри Милан Роћен, Бранимир Гвозденовић, Предраг Ненезић и Андрија Ломпар, било је ријечи и о могућностима за економску сарадњу и учешће британских инвеститора у процесу приватизације у Црној Гори. У том контексту, исказан је и посебан интерес за учешће инвеститора из Велике Британије у предстојећој приватизацији Луке Бар.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?