Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио делегацију Студентског парламента поводом 4. априла - Дана студената

Објављено: 03.04.2009. 23:44 Аутор: Насловна страна
Поводом 4. априла - Дана студената, предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас делегацију Студентског парламента.

Предсједник Ђукановић је истакао да пут Црне Горе ка евро-атлантским интеграцијама захтијева активно учешће цијелог друштва, посебно младих људи који својим знањем и потенцијалом могу значајно допринијети даљем развоју земље.

Заједнички је оцијењено да је неопходно на што бољи начин артикулисати интересе студентске популације, у циљу унапређења њиховог положаја и побољшања услова студирања у Црној Гори.

Изразивши задовољство досадашњом сарадњом, представници Студентског парламента информисали су предсједника Ђукановића са начином функционисања, циљевима и активностима које намјеравају остварити у наредном периоду. Динамична међународна сарадња и мобилност студената означени су као веома битне компоненте у процесима укључивања у европске студентске мреже. У том смислу, изгледна либерализација визног режима од примарног је интереса за студенте у Црној Гори. Чланови делегације Студентског парламента су посебно нагласили спремност и знање црногорских студената да се на квалитетан начин укључе у процесе који воде свеукупном просперитету земље.

Предсједник Ђукановић је изразио разумијевање за права, интересе и потребе студентске популације и овом приликом поновио да ће Влада и убудуће подржавати пројекте и иницијативе Студентског парламента и студентских асоцијација у Црној Гори у циљу унапређења њиховог положаја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?