Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић упутио честитке поводом хришћанског празника Ускрса

Објављено: 10.04.2009. 18:20 Аутор: Насловна страна
Поводом великог хришћанског празника Ускрса, предсједник Владе Мило Ђукановић упутио је честитке Надбискупу барском и примасу српском Монсињору Зефу Гашију, Бискупу которском Монсињору Илији Јањићу, свјештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести у Црној Гори.

У телеграму се каже: "Ускрс је празник који за све хришћане представља трајно животно надахнуће и обнову духовног насљеђа. Својим непролазним значењем, Ускрс је уградио темељне вриједности у наше друштво, указујући нам пут љубави и међусобног разумијевања. Симболика овог великог празника уједињује наше наде у опште добро, солидарност и толеранцију. Порука Ускрса обавезује све нас да вриједно и одговорно изграђујемо хармонично, праведно и слободно друштво, досљедно његујући основне хришћанске врлине."

Изразивши увјерење да ће "припадници Римокатоличке цркве у Црној Гори и даље снажно доприносити афирмацији идеја међуетничког и међурелигијског склада", предсједник Ђукановић је пожелио да Ускршњи празници донесу слогу, мир и напредак.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?