Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио амбасадора Краљевине Холандије Рон ван Дартела

Објављено: 27.04.2009. 19:57 Аутор: Насловна страна
Убједљива побједа на парламентарним изборима створила је услове да владајућа коалиција формира нову Владу у кратком року. Њен приоритетни циљ биће очување стабилности у вријеме глобалне кризе, као и обављање свих припремних активности за обнову динамичног економског развоја након што криза прође, што ће допринијети даљем остваривању европских и евроатлантских циљева Црне Горе оцијенио је предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић током разговора са амбасадором Краљевине Холандије Рон ван Дартелом.

Амбасадор Холандије је честитао премијеру Ђукановићу на демократском изборном процесу, као и убједљивој побједи коалиције Европска Црна Гора, уз оцјену да је импресиван начин на који се Црна Гора развијала у протекле три године од обнове државне независности.

Он је такође саопштио да је одлука Савјета министара ЕУ од 23.априла којом је Европска комисија добила зелено свјетло за израду тзв. Упитника за Црну Гору веома добар знак за ову земљу на путу њене пуне европске интеграције. Влада Холандије ће на том путу и даље пружати пуну подршку Црној Гори, уз јасан став да ће напредак сваке земље региона Западног Балкана бити вреднован посебно саопштио је амбасадор Рон ван Дартел.

Премијер Ђукановић је захвалио холандској Влади на досадашњој подршци Црној Гори у процесу испуњавања европске агенде, као и на финансијској помоћи у реализацији бројних пројеката у области одбране, заштите животне средине, правде и снажења капацитета у државној администрацији.

Честитајући амбасадору Рон ван Дартелу национални празник, предсједник Ђукановић је оцијенио и да чињеница да Краљевина Холандија већ трећу годину заредом организује прославу тог празника у Црној Гори говори о континуитету добрих односа и уважавања двије земље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?