Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио новоименованог нерезидентног амбасадора Јапана у Црној Гори Тошио Тсунозакија

Објављено: 28.04.2009. 22:17 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Мило Ђукановић примио је данас новоименованог нерезидентног амбасадора Јапана у Црној Гори, са сједиштем у Београду, Тошио Тсунозакија.



Премијер Ђукановић оцијенио је да Црна Гора има изражен интерес за наставак успјешне сарадње са Јапаном, прије свега на економском плану. Он је такође захвалио Влади Јапана на досадашњој значајној финансијској помоћи у реализацији вриједних пројеката у Црној Гори, а највише у области здравства.



Амбасадор Тсунозаки нагласио је да примјер јапанског Даидо метала, који успјешно послује у Црној Гори, може послужити и другим јапанским бизнисменима да пронађу интерес за инвестирање. Он је такође изразио спремност Владе Јапана да учествује у реализацији значајних инфраструктурних пројеката у Подгорици, као и могућност коришћења тзв. јенских кредита у одређеним областима.



Премијер Ђукановић и амбасадор Тсунозаки сагласали су се да постоје и значајне могућности у динамизирању сарадње у области туризма, као и за бољу искоришћеност капацитета Луке Бар за потребе јапанске привреде.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?