Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио нерезидентног амбасадора Израела Артура Кола

Објављено: 13.05.2009. 22:15 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас нерезидентног амбасадора Израела Артура Кола.

Честитајући национални празник Израела, Дан независности 14.мај, предсједник Ђукановић је у разговору са амбасадором Колом високо оцијенио досадашњу сарадњу двије земље, прије свега на економском плану. Израелски инвеститори исказују запажено интересовање за улагања у Црној Гори, и то у крупним инфраструктурним пројектима, авиосаобраћају, туризму,енергетском сектору, екологији и заштити животне средине, као и низу других области, што отвара бројне могућности за даље динамизирање економске сарадње двије земље.

Саговорници су поздравили скоро успостављање авионске чартер линије измедју Црне Горе и Израела, а амбасадор Кол је упознао премијера Ђукановића са одлуком његове Владе да омогући улазак црногорских грађана у Израел без виза, што ће бити реализовано након размјене и ратификације одговарајућих споразума.

Уз честитке на недавном избору нове Владе и премијеру Нетанијаху лично, предсједник Ђукановић је упутио и позив израелском колеги да ускоро посјети Црну Гору.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?