Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечаности на Цетињу поводом треће годишњице независности Црне Горе

Објављено: 19.05.2009. 18:47 Аутор: Насловна страна
Поводом Дана независности Црне Горе 21. маја, предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић приредиће у сриједу, 20. маја, свечани пријем за високе госте, представнике политичког, привредног, културног и јавног живота, као и чланове дипломатског кора.
Пријем ће се одржати у Плавом дворцу на Цетињу са почетком у 12.00 сати.

У сриједу, 20. маја, биће откривено и спомен обиљежје, које подиже Влада Црне Горе, у част 90. годишњице Божићног устанка.

Противници безусловног уједињења Црне Горе са Србијом подигли су 6. јануара 1919. године устанак као политичку и војну акцију против незавидног положаја Црне Горе у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца и насиља нових власти над бројним грађанима који нијесу подржавали одлуке Подгоричке скупштине о присаједињењу Србији.

Овим чином, Црна Гора трајно обиљежава овај значајни догађај за њену независност, са жељом да сачува успомену на борце и жртве страдале у овој борби.

Споменик у Бајицама, уз државне и војне почасти, свечано ће открити предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић.

Свечаност у Бајицама почеће у 10.45 сати.

Акредитације за праћење догађаја можете да извршите код Владиног Бироа за односе с јавношћу, на телефон 242-566, данас до 20.00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?