Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић: Школе од понедјељка затворене, један родитељ са дјететом

Објављено: 13.03.2020. 20:42 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију на глобалном нову и препоруке Института за јавно здравље, а у циљу превентиве и благовремене заштите здравља дјеце, наставног и ненаставног особља, министар просвјете др Дамир Шеховић саопштио је данас да је донијета одлука о обустави образовно-васпитног рада у вртићима, школама, факултетима и домовима на период не мањи од 15 дана. Одлука ће почети да се примјењује од понедјељка, 16.3.2020. године. 

Како је рекао Шеховић, да би се олакшала лична и породична организација, а у свијетлу чињенице да дјеца до 16. марта неће боравити у вртићима и школама, у том периоду биће омогућено да један од родитеља-старатеља, усвојилаца или самохрани родитељ дјетета које није старије од 11 година, уколико искаже потребу, искористи право на плаћено одсуство. 

„Наставићемо да се, уз одличну сарадњу са Министарством здравља, Институтом за јавно здравље и свим осталим ресорима у Влади одговорно односимо према актуелном моменту, те ћемо све нове одлуке које се односе на образовни систем доносити у зависности од даљег кретања епидемиолошке ситуације у нашој држави, вођени прије свега интересом здравља дјеце и запослених у систему образовања“, закључио је министар. 

Интерес дјеце нам свима мора бити апсолутни приоритет, а ова одлука, која је донијета на сједници Националног координационог тима за заразне болести, је резултат нашег одговорног односа према тој најважнијој заједничкој обавези. Ријеч је о правовременој одлуци примјереној актуелном тренутку, а све у функцији заштите здравља становништва. Међутим, важно је да поново констатујемо да нема нити једног разлога за узнемиреност, јер је карактер Одлуке искључиво превентиван. 

ПР служба Министаратва просвјете



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?