Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Ђукановић - Мирел

Објављено: 28.05.2009. 23:00 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас директора Дирекције за земље Западног Балкана у Генералном директорату за проширење Пјера Мирела, са сарадницима.

Предсједник Ђукановић оцијенио је да Црна Гора не би могла постићи тако снажан прогрес у претходном периоду на плану европских интеграција без пуне сарадње и помоћи Европске комисије, као и Канцеларије ЕК у Подгорици. Он је подвукао да ће и нова Влада, чије се конституисање очекује наредних дана, у свом фокусу имати европске и евроатлантске интеграције, уз наметнуто и неизбјежно бављење ублажавањем посљедица глобалне економске кризе. Предсједник Ђукановић посебно је истакао стратешку важност пуне интеграције региона Западног Балкана, као нужну претпоставку стабилности овог дијела Европе, а тиме и Европе у цјелини.

Директор Дирекције за земље Западног Балкана у Генералном директорату за проширење Пјер Мирел, који борави у Подгорици у оквиру редовних консултација Црне Горе и Европске комисије, честитао је предсједнику Ђукановићу на до сада пређеним етапама на путу европских интеграција, посебно афирмишући његов став да Црна Гора не јури за роковима већ вриједно ради на испуњавању стандарда, чиме најбоље доприноси бољем квалитету живота њених грађана.

Он је истакао да се у Бриселу посебно цијени позитивна улога Владе Црне Горе у развоју добрих односа међу земљама региона и у том контексту похвалио договор Владе Црне Горе и Владе Хрватске о споразумном рјешењу питања границе на Превлаци.

Посебна пажња посвећена је и процесу визне либерализације, који је оцијењен изузетно значајним за земље региона и све њихове грађане као конкретно охрабрење на путу приближавања европским структурама. Разматране су И могућности конкретне финансијске помоћи Брисела земљама региона у вријеме глобалне економске кризе, и то прије свега кроз помоћ у реализацији значајних инфраструктурних пројеката у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?