Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио делегацију Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције

Објављено: 29.05.2009. 01:25 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас делегацију Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције, коју предводи потпредсједник тог органа, госпођа Зханг Меијинг.

Предсједник Ђукановић изразио је задовољство досадашњим развојем односа двије земље, уз веома интензиван дијалог највиших званичника Црне Горе и Кине у претходне три године. Он је истакао да Црна Гора веома поштује пријатељство Кине, као и да високо цијени снажан развој који је ова земља направила у претходном периоду. Веома садржајни односи и суштинско пријатељство два народа гарантују да се ти односи и даље могу унапрјеђивати, оцијенио је предсједник Ђукановић.

Он је високу делегацију из Кине упознао са демократским и економским развојем Црне Горе од обнове независности и изразио увјерење да ће динамичан економски развој бити настављен након опоравка свјетске економије од посљедица глобалне кризе. У том контексту, предсједник Ђукановић је саопштио да је црногорска економија отворена за инвеститоре из Кине који су већ исказали интересовање за пројекте у области енергетике.

Потпредсједник Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције, госпођа Зханг Меијинг пренијела је предсједнику Ђукановићу честитку коју му је упутио кинески премијер Вен Ђиабао за поновни избор на функцију предсједника Владе Црне Горе. Она је оцијенила да је предсједник Ђукановић дао велики лични допринос динамичном развоју црногорско-кинеских односа.

Бројни сусрети на највишем нивоу само током прошле године потврда су отвореног пријатељства двије земље, а дали су подстрек интензивирању билатералних односа.

Такође,кинеска Влада подстиче тамошње компаније да инвестирају у пројекте у енергетици и туризму у Црној Гори, И чиниће то И убудуће - саопштила је госпођа Зханг Меијинг.

Она је пренијела позив предсједнику Ђукановићу да Црна Гора учествује на свјетској изложби ЕXПО 2010. чији је домаћин Шангај.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?