Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио генералног секретара Савјета Европе Тери Дејвиса

Објављено: 04.06.2009. 00:20 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас генералног секретара Савјета Европе Тери Дејвиса.

Предсједник Ђукановић подсјетио је да Црна Гора има веома позитивна искуства у сарадњи са Савјетом Европе у посљедњој деценији и захвалио генералном секретару на подршци Црној Гори од првих дана њене независности. Он је оцијенио да је у протеклом периоду Црна Гора обавила веома важне послове захваљујући и пуној и интензивној сарадњи са Савјетом Европе. С друге стране, и ова организација може бити задовољна што је у Црној Гори добила једну нову, одговорну и посвећену чланицу.

Предсједник Ђукановић је истакао да ће наставак такве сарадње бити од огромне важности за остваривање кључних националних циљева Црне Горе пуноправног чланства у ЕУ и НАТО, што ће бити у фокусу активности и нове Владе Црне Горе, чији избор се може очекивати наредне седмице.

Генерални секретар Савјета Европе Тери Дејвис изразио је задовољство досадашњом сарадњом са Црном Гором, уз оцјену да је ова држава у кратком периоду направила огроман напредак. Он је посебно истакао очувану стабилност у Црној Гори након референдума, као и њен значајан допринос регионалној стабилности.

Саговорници су оцијенили веома позитивним активности Канцеларије Савјета Европе у Црној Гори, као и амбасадора и Сталне мисије Црне Горе при Савјету Европе. Размијењена су мишљења и о начинима за коначно рјешавање питања избјеглих и расељених лица.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?