Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шалтерске сале подручних јединица и филијала МУП-а од данас су затворене, истекла документа важећа

Објављено: 18.03.2020. 16:56 Аутор: МУП
Шалтерске сале подручних јединица и филијала Министарства унутрашњих послова, у складу са Наредбом Министарства здравља за предузимање привремених мјера за спречавање уношења заразних болести у земљу, сузбијање и спречавање преношења у друге земље, као и заштиту становништва од новог коронавируса, од 18.03.2020. године, су затворене.

У току трајање ове Наредбе, документа која су истекла, а издата су након 2008. године (лична карта, пасош и возачка дозвола) биће важећа.

Молимо грађане који имају хитну потребу за издавањем новог документа да се Министарству унутрашњих послова обрате електронским путем на емаил адресу управно.муп@муп.гов.ме или да позову на бројеве телефона 020/225 341 и 020 203 275 и сачекају даље инструкције.

Подсјећамо да Министарство унутрашњих послова пружа грађанима и електронске услуге то јесте, путем портала www.документа.ме грађани могу поднијети сљедеће захтјеве:

• захтјев за издавање извода из регистра рођених;
• захтјев за издавање увјерења из регистра црногорских држављана;
• захтјев за издавање увјерења из регистра пребивалишта.
Ова документа се достављају на кућну адресу као вриједносна пошиљка, путем курирске службе, у кратким роковима.

Путем портала www.бираци.ме, може се поднијети захтјев за промјену адресе пребивалишта који се доставља надлежној подручној јединици или филијали за грађанска стања и личне исправе.

Такође, на web страници Министарства унутрашњих послова (www.муп.гов.ме) грађани се могу информисати о начину и условима остваривања одређених права у области издавања идентификационих и других докумената. Позивањем броја 020/245-663 могу се добити информације о статусу поднијетог захтјева из области издавања дозвола за привремени боравак и рад странаца, као и информације о поступку добијања дозволе за привремени боравак и рад странаца.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?