Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића поводом лажи пренијетих у неким домаћим медијима о његовој имовини

Објављено: 05.06.2009. 01:10 Аутор: Насловна страна
Црногорски јавни простор додатно је протеклих дана контаминиран већ много пута прежваканим научно-фантастичним причама о шверцу цигарета и незаконитом богаћењу Мила Ђукановића. Ријеч је о још једној у серији лажи на исту тему дисквалификовања мене лично и чланова моје породице. За разлику од претходних глупљој, јер превиђа раније демантије, чак и правоснажне пресуде по тужбама које сам покретао поводом сличних неистина.

Најновија лаж пласирана је овог пута преко наводног Центра за истраживачко новинарство са сједиштем у САД. Стварни аутори, међутим, нијесу на оној него на овој обали Атлантика. То су локални и регионални истраживачи који већ у почетку текста наводе као круцијални аргумент изјаве чланова локалних НВО, опозиционих партија и новинара групе сталних, узалудних ловаца на моје енормно богатство.

Откуда оваква острашћеност у понављању глупости и доказивању недоказивог из ове политичке групације заодјенуте плаштом независних новинара и невладиног сектора - да сам,дакле, током свог (очито, за неке иритирајуће дугог) политичког вијека радио незаконито и на штету државе?

Не вјерујем да је њихова инспирација у идеолошкој и политичкој равни, него као и обично у ситно-шићарџијским интересима који реномиране истраживаче и преносиоце опредјелјују да јавности пласирају освједочене лажи.

Зато им нудим уноснији аранжман да их поштедим додворавања наручиоцима: нека пронађу то моје благо и предоче га јавности. Учиниће и мени и себи.Прво, ред је да и ја као власник коначно видим неку корист од тих силних милиона. Друго, спреман сам да поштенога налазача богато наградим.

Уз остале користи, то може помоћи да се ови и њима слични истраживачи поштеде потребе да за мале паре обмањују јавност и компромитују професију којом се баве.

Иако ми је већ досадило да понављам, због поштовања јавности којој су ове обмане намијењене, још једном саопштавам: до краја 2006.године једина моја дјелатност била је везана за државне функције које сам обављао и за које је прецизно државним актом одређена плата.

Од краја 2006. до почетка марта 2008. јавно и законито сам се бавио приватним бизнисом, разумије се успјешно, и наравно платио порез држави.

Од марта 2008. до данас, опет се бавим државним пословима. Моји раније покренути бизниси су заустављени и све промјене које су се у том периоду догађале везане су за редовно измиривање пореских обавеза.

То је једина истина о богатству Мила Ђукановића.

Свјестан сам да ћу, докле год се бавим успјешно политиком, или приватним бизнисом, свеједно бити мета неуспјешних. Савјетујем им да разлоге неуспјеха потраже у себи. Домаћим дежурним, острашћеним незадовољницима, који подршку траже на страни, поручујем: нека се одваже и формирају политичку странку и на једини демократски начин пробају да се домогну власти. Скривање иза истраживача, разних интернет сајтова, невладиних група итд. не само да се показало као пуцањ у празно, већ ни намјање није чојски.
А у Црној Гори се добро зна значење те ријечи.

Мило Ђукановић

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?