Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадора Канаде Џона Морисона

Објављено: 08.06.2009. 22:00 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Канаде Џона Морисона.

Предсједник Ђукановић је изразио задовољство досадашњом сарадњом двије земље, која је отпочела не економском плану, наставила се у науци и култури да би сада сазрели услови и за политичке контакте на највишем нивоу. Он је истакао веома позитивна искуства са канадским инвеститорима, као и сарадњу у области одбране и високог образовања. Предсједник Владе је упознао канадског амбасадора да ће сјутра у Парламенту изложити програм и састав нове Владе чији ће стратешки циљеви, чланство у НАТО и Европској унији, остати непромијењени.

Амбасадор Канаде Џон Морисон нагласио је да његова Влада снажно подржава стратешке циљеве Црне Горе, уз оцјену да је будућност цијелог региона у евроатлантским и европским интеграцијама. Црна Гора је у првим редовима тог динамичног процеса кад је ријеч о региону, оцијенио је амбасадор Морисон.

Он је истакао да је Црна Гора за Канаду посебно важна због значајних инвестиција канадског бизнисмена Питера Манка, које ће имати позитивне посљедице по економски развој Црне Горе.

Говорећи о посљедицама глобалне кризе, предсједник Ђукановић је истакао да је Влада Црне Горе до сада успјешно амортизовала ударе кризе на економском и социјалном плану, уз квалитетну припрему инвестиционих пројеката чија ће реализација отпочети након што криза прође.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?