Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио министра иностраних послова Републике Словачке Мирослава Лајчака

Објављено: 09.06.2009. 22:13 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас министра иностраних послова Републике Словачке Мирослава Лајчака, који борави у Црној Гори поводом учешћа на регионалној конференцији о искуствима у области евроатланских интеграција и визијама Балкана.

Предсједник Ђукановић је истакао да Црна Гора цијену пажњу и помоћ словачке Владе, и у периоду уочи референдума, и током претходне три године њених интензивних евроатлантских и европских интеграција. Он је словачком шефу дипломатије саопштио да ће нова Влада Црне Горе бити влада континуитета чији ће стратешки циљеви бити чланство у НАТО и Европској унији. У том контексту, предсједник Ђукановић је оцијенио да је од посебног значаја да се не успорава процес интеграције региона Западног Балкана у НАТО јер је питање безбједности од суштинског значаја за цио регион.

Министар иностраних послова Републике Словачке Мирослав Лајчак истакао је да је видљив огроман напредак који је Црна Гора остварила у претходне три године.

Црна Гора је земља која зна шта су њени приоритети и која заслужује да њени резултати буду адекватно вредновани у евроатлантским и европским структурама, оцијенио је Лајчак. Он је најавио да ће највјероватније почетком наредне године доћи до либерализације визног режима за Македонију,Црну Гору и Србију што ће бити јасан и конкретан сигнал грађанима тих земаља о европским перспективама региона.

У дужем и пријатељском разговору, предсједник Ђукановић и словачки шеф дипломатије су високо оцијенили и билатералне односе, а Лајчак је пренио и позив који је премијер Словачке Роберт Фицо упутио предсједнику Ђукановићу да посјети Братиславу.

Исказана је и спремност словачке Владе да пружи експертску помоћ Црној Гори током њеног предстојећег предсједавања регионалним иницијативама, а шеф дипломатије Словачке најавио је и могућност отварања амбасаде његове земље у Подгорици.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?