Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио предсједавајућег Савјета министара БиХ Николу Шпирића

Објављено: 15.06.2009. 19:21 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у Будви, на маргинама састанка Конституенце Међународног монетарног фонда и Свјетске банке, предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине Николу Шпирића.

Саговорници су размијенили мишљења о путевима за предупрјеђење даљих посљедица глобалне кризе по економије двије земље. Предсједник Ђукановић је оцијенио да је приоритетни задатак очување макроекономске стабилности у Црној Гори, те да су охрабрујући подаци за први квартал ове године у коме је реални раст бруто-друштвеног производа око нулте стопе. Он је саговорника упознао са даљим корацима на плану евроатлантских и европских интеграција, посебно истичући посвећеност Црне Горе регионалној сарадњи. У том контексту, оцијењено је да сарадња Црне Горе и Босне и Херцеговине може служити за примјер, јер у односима двије земље нема ниједног отвореног питања.

Предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Никола Шпирић истакао је да значајан простор за даљу сарадњу постоји на економском плану, прије свега у развоју саобраћајне инфраструктуре и коришћењу потенцијала Луке Бар за потребе привреде БиХ. О тим темама предсједник Ђукановић и предсједавајући Шпирић разговараће и приликом најављене званичне посјете делегације Савјета министара БиХ Црној Гори.

Шпирић је такође упознао предсједника Ђукановића са иницијативом за одржавање састанка премијера Црне Горе, Србије и Хрватске у Сарајеву, на коме би се разговарало о унапрјеђењу сарадње у региону.

У разговору предсједника Ђукановића и предсједавајућег Шпирића учествовао је и потпредсједник Владе Црне Горе и министар финансија Игор Лукшић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?