Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са новинарима из држава чланица ЕУ

Објављено: 15.06.2009. 23:57 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас групу новинара из држава чланица Европске уније који бораве у вишедневној радној посјети Црној Гори у организацији Европске комисије.

Премијер је упознао новинаре из Уједињеног Краљевства, Француске, Шпаније, Холандије, Финске, Њемачке, Аустрије и Словеније са политичким, економким и друштвеним процесима у Црној Гори и са достигнућима наше земље на путу евроатлантских интеграција.

У дужем разговору предсједник Владе је оцијенио да је Црна Гора економски, безбједносно и политички стабилна земља са врло јасном перспективом пуноправног чланства у НАТО-у и Европској унији истакавши да је наша земља на корак од добијања статуса кандидата за чланство у ЕУ и у МАП-у као предприступној инстанци за чланство у НАТО-у. Премијер је истакао задовољство изузетним економским показатељима у Црној Гори од обнове независности.

Новинари из еминентних европских медија који бораве у Црној Гори у оквиру редовног програма Директората за проширење Европске комисије са циљем упознавања европске јавности са државама које су у процесу придруживања, показали су широко интересовање, како за црногорске теме попут успјешног процеса евроинтеграција и персоналног састава нове владе, тако и за теме карактеристичне за све државе-кандидате, од изборног процеса до сиве економије и корупције.

Предсједник Владе је оцијенио да кључно питање региона представља његова стабилност на шта је најбољи одговор одбацивање идеја о успорењу проширења Европске уније које угрожавају изворну визију јединствене Европе. Црна Гора у том процесу даје примјер извршењем свих обавеза преузетих амбициозним планом европских интеграција, рекао је предсједник Владе Мило Ђукановић европским новинарима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?