Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио министра за економски развој Републике Италије Клаудија Скајолу

Објављено: 16.06.2009. 21:40 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас министра за економски развој Републике Италије Клаудија Скајолу.

Предсједник Ђукановић је нагласио да Црна Гора доживљава Италију као доброг сусједа и пријатеља који нам пружа значајну подршку на путу ка европским и евроатланским интеграцијама. Захваливши Влади Италије на досадашњој значајној развојној помоћи, прије свега у области заштите животне средине, он је изразио задовољство веома динамичним трендовима развоја билатералне сарадње, истичући да су важан импулс у том смјеру дали недавни сусрети премијера двије земље у Подгорици и Риму. Премијер је веома задовољавајућим оцијенио и досадашње контакте на нивоу ресорних министарстава и компанија, изражавајући увјерење да ће шансе које су пред нама бити искоришћене.
Министар Скајола је честитао премијеру Ђукановићу остварени успјех на парламентарним изборима који су показали јасну подршку политици Владе. Он је потврдио подршку Италије Црној Гори приликом даљих корака ка чланству у НАТО и ЕУ, као и у актуелном питању ослобађања од виза за црногорске грађане када су у питању земље шенгенског споразума. Министар је истакао спремност италијанских инвеститора да уложе 4 до 5 милијарди еура у конкретне пројекте у Црној Гори у сектору енергетике, имајући у виду прије свега пројекат подморског кабла између двије државе, пројекте изградње хидроелектрана, улагања у Електропривреду Црне Горе, као и у преносну мрежу. Заједнички је констатовано да досадашња сарадња у области енергетике представља први корак на повезивању енергетског система Црне Горе са европским системом.
Саговорници су изразили посебно задовољство данашњим потписивањем меморандума о сарадњи између надлежних министарстава Црне Горе и Италије о развоју енергетског сектора, односно реализацији Студије о техничко-економској изводљивости радова на реконструкцији жељезничке пруге Бар Београд.
Разговору су са црногорске стране присуствовали министри економије и уређења простора и заштите животне средине, Бранко Вујовић и Бранимир Гвозденовић, док су у италијанској делегацији били и предсједник компаније ЕНЕЛ-а Фулвио Цонти, предсједник компаније А2А Гиуглиано Зуццоли и предсједник компаније Терна Флавио Цаттанео.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?