Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић учествовао на састанку са шефовима мисија земаља Европске уније акредитованим у Подгорици

Објављено: 17.06.2009. 21:12 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић учествовао је данас на састанку са шефовима мисија земаља Европске уније акредитованим у Подгорици.

Предсједник Ђукановић упознао је амбасадоре са приоритетима рада нове Владе Црне Горе, оцјењујући да ће то бити Влада континуитета која ће слиједити исте стратешке циљеве пуноправно чланство у НАТО и ЕУ. Предсједник је оцијенио да се црногорска агенда на путу приближавања европским и евроатланским интеграцијама испуњава предвиђеним темпом, без унапријед зацртаних чврстих рокова за остваривање пуноправног чланства у овим структурама, али са циљем да грађани Црне Горе што прије осјете јасне ефекте овакве Владине проевропске политике. Он је истакао да је Црна Гора прешла значајне етапе на темељној адаптацији система за живот у евроатлантској и европској заједници, те да ће нова Влада наставити са свеобухватним реформама у циљу унапрјеђења квалитета живота грађана Црне Горе. У фокусу ће бити даља имплементација правне сигурности и економских слобода, што је од посебног значаја у свијетлу чињенице да су инвеститори и предузетници важан партнер Владе у реализацији крупних инфраструктурних пројеката.

Истичући значај реформе правосудног система, премијер Ђукановић је најавио наставак имплементације Стратегије реформе правосуђа и Стратегије за борбу против криминала и корупције, у чему су постигнути врло запажени резултати у претходне двије године.

Важан задатак новоизабране Владе биће даље ублажавање посљедица глобалне економске кризе, и то у два правца: кроз очување макроекономске стабилности и припреме стратешких инфраструктурних и енергетских инвестиционих пројеката за период када развијене економије почну да излазе из кризе.
Амбасадори земаља ЕУ су, изражавајући заинтересованост за стратешке приоритете Владе у унутрашњој и спољној политици, веома позитивним оцијенили досадашњи напредак Црне Горе. У отвореном разговору са предсједником Ђукановићем они су исказали интересовање и за поједина конкретна питања из програма рада нове Владе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?