Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио министра иностраних послова Уједињених Арапских Емирата, шеика Абдуллаха бин Заyед Ал Нахyана

Објављено: 18.06.2009. 01:23 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас министра иностраних послова Уједињених Арапских Емирата, шеика Абдуллаха бин Заyед Ал Нахyана, који борави у дводневној службеној посјети Црној Гори.
Предсједник Ђукановић је високог госта упознао са напорима које црногорска Влада улаже на успостављању атрактивног инвестиционог амбијента, кроз стварање повољних услова за рад предузетника и инвеститора. Он је исказао спремност Владе Црне Горе да сачува и унаприједи партнерске односе са Владом Уједињених Арапских Емирата и у том контексту сугерисао да у најкраћем року двије Владе потпишу Споразуме о избјегавању двоструког опорезивања и о заштити инвеститора.

Шеф дипломатије Уједињених Арапских Емирата оцијенио је да је црногорска економија веома отворена и привлачна за инвеститоре из његове земље, прије свега у области туризма, али и инфраструктурних пројеката енергетике. Он је захвалио предсједнику Ђукановићу на подршци коју је Црна Гора дала Емиратима за привремено сједиште Међународне агенције за обновљиву енергију.

Пријатељски односи двије земље биће унапријеђени ускоро отварањем дипломатског представништва Уједињених Арапских Емирата у Подгорици, као и амбасаде Црне Горе у Абу Дабију.

Са министром Заyед Ал Нахyаном сјутра ће разговарати и министар иностраних послова Црне Горе Милан Роћен.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?