Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ за заразне болести: Здравствени систем ЦГ се спрема за наставак суочавања са коронавирусом, бескомпромисно процесуирати свако непридржавање наредби

Национално координационо тијело за заразне болести данас је на сједници, којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, размотрило извјештај Кризног медицинског штаба.

Оцијењено је да штаб, на челу са Проф. др Ранком Лазовићем, правовремено и успјешно спроводи свеобухватне мјере адаптације црногорског здравственог система на пандемију коронавируса. Такав приступ ће бити најбољи могући гарант заштите здравља и животâ грађана и пружања могућих здравствених услуга у складу са околностима.

Констатовано је да су мјере које су предузете након првог сазнања о ширењу инфекције у Тузима дале резултат. Нови извјештаји су потврдили пуну оправданост мјера предузетих у циљу заштите здравља грађана Тузи и шире. Високо су оцијењени дисциплина већине грађана Тузи, који у потпуности поштују мјере, као и сарадња и кооперативност локалне самоуправе на челу са предсједником Општине Ником Ђељошајем.

Национално координационо тијело је информисано о појединачним покушајима кршења наредби. Још једном су позване све државне институције да са циљем заштите здравља и животâ грађана наставе да без изузетка процесуирају свако кршење наредби.

На сједници је констатовано да је и у вријеме када је цио свијет заокупљен борбом против пандемије коронавируса уочено ширење лажних вијести од стране појединаца и група које настоје да и ову ситуацију искористе за своје деструктивне политике.

Национално координационо тијело је одлучило да се санитарне књижице које посједују одређена лица, а којима је истекао рок важења, сматрају важећим до 30. јуна 2020. године.

Донијета је одлука о формалном проглашењу епидемије заразне болести ЦОВИД 19 због које је угрожено читаво подручје Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?