Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарка Дамјановић учесник УНЕСЦО онлине конференције "ЦОВИД-19 анд Опен Сциенце"

Објављено: 28.03.2020. 22:13 Аутор: Министарство науке
Сања Дамјановић, министарка науке Црне Горе, биће учесник дијалога министара науке који организује УНЕСЦО под називом "ЦОВИД-19 анд Опен Сциенце". Дијалог ће се одржати у форми Скyпе конференције у понедјељак 30. марта 2020.

Увиђајуц́и потребу и значај размјене знања као предуслова „отворене науке за све“, истовремено доприносец́и унапређењу научне технологије и иновација, УНЕСЦО организује овај министарски дијалог на тему пандемије новог коронавируса и има за циљ успостављање платформе за дијалог, размјену искустава у домену борбе против ЦОВИД-19, те одговора науке уопште на тренутну глобалну ситуацију.

Тренутна пандемија ЦОВИД-19 показала је јединствену и продуктивну глобалну коалицију научника који раде заједно, размјењујуц́и научне и епидемиолошке податке и информације. Управо је криза ЦОВИД-19 учврстила улогу науке као покретача за доношење одлука заснованих на доказима.

Са глобализацијом и повезаним свијетом, "Отворена наука" биц́е кључна веза за окупљање научних, истраживачких и иновацијских заједница широм свијета и јачање односа између науке и друштва. Широм свијета, истраживачи и технолошки програмери, инжењери, академија, иноватори из приватног и јавног сектора, примјењују концепт отворене науке да би науку учинили што доступнијом.

МИНИСТАРСТВО НАУКЕ

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?