Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вулевић: Војска деконтаминирала аердором Подгорица

Објављено: 21.03.2020. 15:16 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Припадници Војске Црне Горе вечерас су извршили деконтаминацију Аеродрома Подгорица по завршетку летова и проласка наших држављана који су довезени из иностранства, казао је тактички носилац за хемијско, биолошко, радиолошко, нуклеарну одбрану (ХБРНО) у ВЦГ капетан Бранимир Вулевић.

Како је истакао Вулевић,у циљу сузбијања ширења заразе изазване вирусом Цовид-19, ВЦГ је, поред осталих активности, своје капацитете ставила на располагање Оперативном штабу за повратак црногорских држављана из иностранства. 

„Служба хемијско, биолошко, радиолошко, нуклеарне одбране (ХБРНО) ВЦГ ангажована је на биолошкој деконтаминацији људи, превозних средстава, опреме, јавних површина и објеката“, објаснио је он.

Вулевић је истакао да је кроз три стационарне станице за деконтаминацију, које се налазе у касарнама у Даниловграду и Никшићу, као и код Института „Симо Милошевић“ у Игалу, прошло више од 70 превозних средстава, како аутобуса и комбија, тако и аутомобила и хеликоптера.

„Војска Црне Горе обезбјеђује и заштитну опрему пилотима и возачима који се ангажују за превожење црногорских држављана из иностранства, али и осталим институцијама, по захтјеву, а у складу са инструкцијама Опреативног штаба“, нагласио је он.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?