Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио Мајкла Халтзела - вишег члана Центра за трансатланске односе у школи за међународне напредне студије при Универзитету Јохнс Хопкинс

Објављено: 02.07.2009. 23:16 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас Мајкла Халтзела - вишег члана Центра за трансатланске односе у школи за међународне напредне студије при Универзитету Јохнс Хопкинс. Халтзел је био и дугогодишњи савјетник за спољну политику америчог потпредсједника Џозефа Бајдена.

Предсједник Ђукановић је упознао госта са приоритетима у раду нове Владе Црне Горе, истичући да су то евроатлантске и европске интеграције, с једне стране, као и ублажавање посљедица глобалне економске кризе на црногорску привреду, с друге. Он је нагласио да је од изузетног значаја за цио Западни Балкан повећана пажња нове америчке администрације према овом региону.

Халтзел је високо оцијенио напредак Црне Горе на путу интеграција, указујући да је недавни сусрет предсједника Ђукановића са замјеником државног секретара САД Џејмсом Стајнбергом дао нови импулс успјешној сарадњи Црне Горе и САД.

Саговорници су размијенили мишљења и о ситуацији у региону Западног Балкана, указујући на низ отворених питања која потенцијално могу угрозити стабилност региона.
Са Мајклом Халтзелом данас је разговарао и министар спољних послова Милан Роћен.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?