Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадорку Републике Египат Амал Моурад

Објављено: 07.07.2009. 21:25 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадорку Републике Египат на нерезидентној основи Амал Моурад.
Предсједник Ђукановић изразио је задовољство развојем билатералних односа, посебно у области економије гдје су значајни инвеститори из Египта изразили заинтересованост за пројекте у Црној Гори. Он је истакао да ће наредних дана бити потписан уговор измедју Владе и тиватске општине са египатском компанијом Ораском о веома вриједном пројекту на Луштици.
Та сарадња биће употпуњена ускоро комплетирањем правне инфраструктуре, потписивањем споразума о заштити инвестиција и о избјегавању двоструког опорезивања, што ће створити услове за још интензивније присуство египатских инвеститора.
Амбасадорка Моурад истакла је и сарадњу у области одбране, као и предстојеће потписивање споразума о сарадњи двије Владе у области културе. Најавила је да је Влада Египта већ обезбиједила један број стипендија за студенте из Црне Горе који изразе жељу да се школују у Каиру.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?