Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио предсједника Велике националне скупштине Републике Турске Коксала Топтана

Објављено: 08.07.2009. 20:06 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас предсједника Велике националне скупштине Републике Турске Коксала Топтана, који борави у званичној посјети Црној Гори.

Предсједник Ђукановић исказао је високо задовољство интензитетом којим се развијају и унапрјеђују билатерални односи Црне Горе и Турске, чему значајан импулс даје и сарадња два Парламента. Он је подсјетио да је сарадња двије Владе веома интензивна у области одбране и спољних послова те да су припремљени и споразуми у области културе и образовања, као и социјалног осигурања. Све то праћено је и значајним присуством турских инвеститора у Црној Гори, уз очекивање да ће они показати интересовање и за низ већ припремљених пројеката у области инфраструктуре, туризма и енергетике, чија се реализација очекује након изласка свјетске економије из глобалне кризе.

Предсједник Ђукановић упознао је госта и са приоритетима Владе Црне Горе даљи интензивни напредак у процесу евроатлантских и европских интеграција, као и ублажавање посљедица глобалне економске кризе.

Предсједник Велике националне скупштине Републике Турске Коксал Топтан сагласио се да су билатерални односи двије земље одлични, без ниједног отвореног питања. Он је истакао да Турска види Црну Гору као битну балканску земљу која може бити примјер за остале државе региона својом политиком добросусједских односа и снажног опредјелјенја за процес интеграција. На том путу Турска ће и даље пружати подршку напорима Црне Горе, саопштио је предсједник Топтан.

Саговорници су анализирали и односе у региону Западног Балкана, као и путеве за превазилажење посљедица глобалне кризе по економије двије земље. Сагласили су се да ће предстојеће отварање амбасаде Црне Горе у Анкари допринијети још интензивнијој сарадњи двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?