Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Грађани путем сајта www.цоронаинфоцг.ме донирали 17 830 еура

Објављено: 05.04.2020. 18:09 Аутор: МЈУ
За само четири дана путем електронског сервиса „Донирај и ти“ на сајту www.цоронаинфоцг.ме, грађани су донирали Националном Координационом тиму за заразне болести 17 830 еура. У истом периоду остварено је 24 313 посјета.

Званични сајт Владе Црне Горе, Националног координационог тијела за заразне болести, и Министарства јавне управе за информације и препоруке у вези са пандемијом вируса корона пуштен је у рад 1. априла.

Циљ је, како је раније саопштено, да се на једном мјесту нађу тачне, правовремене и корисне информације за грађане о епидемиолошкој ситуацији у држави, мјере Владе Црне Горе, одлуке Националног координационог тијела за заразне болести, наредбе и препоруке Министарства здравља, релевантни подаци Инситута за јавно здравље и Клиничког центра Црне Горе, те друге информације из кредибилних и званичних извора.

На сајту су доступне све информације о вирусу корона, обољењу Цовид 19, те активностима које предузимају државни органи у актуелној епидемиолошкој ситуацији. Свакодневно се ажурирају статистички подаци Института за јавно здравље о броју заражених у реалном времену. 

Сајт садржи и све информације важне за живот грађана у условима епидемије које се, такође, ажурирају свакодневно. На сајту се могу наћи информације како заштити себе и друге, како организовати живот од куће, а садржи и читав сет препорука, текстова и савјета који долазе од еминентних психолога у Црној Гори, који су са задовољством прихватили да волонтерски помогну грађанима. 

Путем електронског севиса „Донирај и ти“ грађани, привреда, дијаспора и сви остали заинтересовани могу да донирају новац Националном координационом тијелу за заразне болести на сигуран начин. Након реализоване донације, сваки донатор путем маила добија поруку о успјешно реализованој донацији.

Такође, омогућено је и уживо праћење конференција за медије Националног координационог тима и Института за јавно здравље.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?