Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Пуришић посјетио Дом старих у Бијелом Пољу: Предузете мјере дале резултат

Објављено: 07.04.2020. 01:22 Аутор: МРСС
mrss

Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић посјетио је данас Дом старих у Бијелом Пољу и у разговору са директором Дејаном Павићевићем упознао се са начином функционисања ове установе у новим околностима. Министар је исказао задовољство стањем у овој установи подсјећајући да су до сада све предузете мјере дале резултат.

"Још 14. марта на састанку са свим директорима јавних установа смо договорили да се предузму опсежне мјере: да се забране изласци, да се забране посјете, пријем нових корисника и остале мјере како би запослени сачували своје кориснике од уноса вируса" – казао је министар Пуришић.

Како би корисници Дома и запослени у тој установи имали сву неопходну заштитну опрему и средства за дезинфекцију, у помоћ је притекао и Општински тим за заштиту и спашавање.

“Заједно са предсједником Општине Петром Смоловићем, који се налази на челу тима у Бијелом Пољу смо обезбиједили потребну опрему за Дом старих. Такође, информисан сам да су комуналне и остале службе помагале око одржавања чистоће и дезинфекије јавних површина, тако да са оптимизмом исчекујумо будуће дане", казао је Пуришић.

Од како је у Црној Гори потврђен први случај оболијевања од коронавируса, запослени у бјелопољском Дому старих, чине све како би спријечили појаву вируса ЦОВИД-19 међу најрањивијом популацијом.

"Ситуација у Дому је задовољавајућа. Немамо кориснике са било каквим симптомима, држимо се свих препорука и инструкција које смо добили од нашег Министарства и Института за јавно здравље. Додатно смо увели и изолацију запослених, који су читаве недјеље са корисницима и на тај начин смањујемо могућност да се појави вирус у нашу институцију“, казао је директор Павићевић.

На састанку којем су присуствовали предсједник Општине Петар Смоловић и генерални директор Директората за социјално старање и дјечију заштиту Горан Кушевија закључено је да се корисници бјелопољског Дома старих у овој тешкој ситуацији понашају одговорно и дисциплиновано, те да поштују све препоруке запослених. На овај начин помажу да сви у тој установи остану здрави и не дозволе да се вирус појави под њиховим кровом. 


Видео материјали





Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?