Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио генералног секретара ОЕБС-а Марка Перина де Бришанбоа

Објављено: 10.07.2009. 22:51 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас генералног секретара ОЕБС-а Марка Перина де Бришанбоа, који борави у службеној посјети Црној Гори.

Предсједник Ђукановић је изразио високо поштовање за резултате досадашње сарадње и континуираног дијалога са ОЕБС-ом, као и за активности Мисије ОЕБС у Подгорици. Та сарадња у протеклом периоду огледала се у бројним областима, веома значајним за интеграционе и демократске процесе у Црној Гори реформама у полицији и судству, борби против криминала и корупције, подршци Парламенту, као и сарадњи у изборним процесима. Предсједник Ђукановић је исказао задовољство извјештајем мисије ОДИХР о посљедњим парламентарним изборима, који потврђује даљу демократизацију Црне Горе и подизање стандарда у изборним процесима. У том контексту, изразио је очекивање да ће ОЕБС бити конструктиван партнер Црној Гори у усаглашавању изборног законодавства са Уставом како би се на најбољи начин ријешило питање заступљености мањина у Парламенту.

Генерални секретар ОЕБС-а Марк Перин де Бришанбо је, честитајући предсједнику Ђукановићу на изборном процесу и резултатима парламентарних избора, изразио спремност ОЕБС-а да својим искуством помогне Црној Гори у дефинисању неких рјешења у изборном законодавству у погледу заступљености мањина у Парламенту, напомињући да за то питање не постоји чаробни штапић ни готова формула.

Он је оцијенио да је Црна Гора препозната као активан фактор стабилности у региону Западног Балкана, у коме и даље постоје нека отворена питања која изазивају забринутост.

Саговорници су подвукли значај регионалне сарадње, оцјењујући веома значајним што ће у наредном периоду управо Црна Гора преузети предсједавањем бројним регионалним иницијативама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?