Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио потпредсједника Владе и министра за европске и евроатланске интеграције Грузије Гиорги Барамидзеа

Објављено: 03.09.2009. 00:26 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас потпредсједника Владе и министра за европске и евроатланске интеграције Грузије Гиорги Барамидзеа.
Премијер Ђукановић истакао је да ће прва посјета једног високог грузијског званичника Црној Гори дати несумњив допринос развоју билатералних односа двије земље, као и интензивној сарадњи на мултилатералном плану. Он је госта из Грузије упознао са приоритетима државне политике Црне Горе, као и темпом остварења кључних циљева те политике, а то су пуноправно чланство у НАТО и ЕУ. Он је такође оцијенио да ће Црна Гора глобално кризну 2009.годину завршити у стању економске стабилности, уз почетак радова не неким крупним инфраструктурним пројектима и довршетак или отварање процедуре за избор стратешких инвестиционих партнера на пројектима у сектору енергетике и туризма.
Потпредсједник Владе и министрар за европске и евроатланске интеграције Грузије Гиорги Барамидзе оцијенио је да се Црна Гора у периоду након остварене независности изузетном брзином креће на путу европских И евроатлантских интеграција. Он је изразио жељу његове Владе да на том плану интензивно сарађује са Владом Црне Горе, као и у економској сфери, те у области културе, науке и образовања.
Потпредсједник Барамидзе уручио је премијеру Ђукановићу позив који му је упутио предсједник Владе Грузије Ника Гилаури да званично посјети ову земљу, што је са задовољством прихваћено.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?