Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио потпредсједника Владе и министра иностраних послова Израела Авигдора Либермана

Објављено: 17.09.2009. 19:05 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас потпредсједника Владе и министра иностраних послова Израела Авигдора Либермана, који борави у службеној посјети Црној Гори.

Предсједник Ђукановић изразио је задовољство првом посјетом једног високог израелског званичника Црној Гори, оцјењујући билатералне односе двије земље веома квалитетним, посебно у области економије.То потврђује и потписивање Споразума о укидању виза измедју Црне Горе и Израела, што ће омогућити још интензивнију комуникацију пословних људи,инвеститора и туриста. Црна Гора је веома заинтересована за учешће израелских инвеститора у пројектима инфраструктуре, као и у саобраћају, туризму и пољопривреди - истакао је премијер Ђукановић.

Потпредсједник Владе и министар иностраних послова Израела Авигдор Либерман истакао је да црногорски модел мирног рјешавања политичких питања, па и оних најкрупнијих какво је питање државне независности, може послужити као узор за превазилажење сличних ситуација и у другим регионима. Он је односе Црне Горе и Израела од првог дана црногорске независности оцијенио срдачним и пријатељским, најављујући да ће спољнополитичка интересовања Израела у наредном периоду све више бити окренута сарадњи са земљама Западног Балкана.

Потпредсједник Либерман је најавио и појачано интересовање инвеститора из његове земље за учешће на тендерима у Црној Гори, као и за сарадњу у области туризма и промета некретнина.

Предсједник Ђукановић и потпредсједник Либерман размијенили су мишљења и о актуелним политичким кретањима у регионима Западног Балкана и Блиског и Средњег Истока, залажући се за превазилажење свих проблема кроз преговарачке процесе, без насиља и екстремизма било које врсте.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?